De Beste Pannekakene du Noensinne vil Lage – En Perfekt Oppskrift

Vil du lage luftige, myke og smakfulle pannekaker? Denne oppskriften gir deg perfekte pannekaker hver gang! Følg de enkle stegene og lær hemmelighetene bak en vellykket pannekakerøre.

I dag ville jeg overraske ungene (og mannen) etter en hektisk uke med skolestart og barnehagestart. Derfor lagde jeg amerikanske/kanadiske pannekaker – oppskriften jeg stadig vender tilbake til, fordi resultatet blir perfekt hver eneste gang.

Dette er pannekaker av den amerikanske/kanadiske sorten – mer lik norske sveler eller lapper enn de tynne pannekakene vi vanligvis lager i Norge. Server dem med brunost, syltetøy, rørte bær eller lønnesirup, og du har en nydelig helgefrokost hele familien vil elske.

Noen ganger lager jeg en topping-variant som barna kaller «fully loaded»: pannekaker toppet med friske bær, salt karamellsaus og et lett dryss melis. Søtt og himmelsk – og én er mer enn nok!

Jeg pleier å lage disse i ferier eller rolige helgemorgener – og de har blitt en stor favoritt her i huset. Det må jo være lov å kose seg litt ekstra innimellom.

Ingredienser

  • 450 g hvetemel (ca. 7 dl)
  • 60 g sukker (ca. 0,6 dl)
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts natron
  • 1 ss bakepulver
  • 5 dl melk, kjernemelk melkealternativ.
  • 0,6 dl eplesidereddik (gir «kjernemelk»-effekten sammen med melken)
  • 0,6 dl olje eller smeltet smør (avkjølt)
  • 3 store egg (eller eggerstatning)
  • 1 ss vaniljeekstrakt

Smør til steking.

Slik gjør du det

1. Bland de tørre ingrediensene
Sikt sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle for å unngå klumper.

2. Bland de våte ingrediensene
Bland 5 dl melk med 0,6 dl eplesidereddik i en bolle eller litermål. La stå i 5 min – og vips, hjemmelaget kjernemelk! Du vil da se små klumper i melken og det er altså helt rett for sånn skal den bli. Visp sammen resten av det våte, egg og vanilje.

3. Tilsett smør eller olje
Rør inn avkjølt, smeltet smør eller olje i de våte ingrediensene.

4. Lag røren
Hell de våte ingrediensene over i de tørre. Rør forsiktig med sleiv eller slikkepott – aldri visp. Ikke overmiks! Litt klumper er helt fint. (Jeg pleier å røre maks 20–22 ganger rundt – og det fungerer hver gang.) Om det er klumper så vil den syrlige melken samt stekingen trylle disse helt bort, jeg lover!

5. Stek pannekakene
Varm en jernpanne, non-stick panne eller takke på middels varme, og smør lett med smør. Hell ca. 4 ss røre per pannekake. Stek til små bobler vises på overflaten (2–3 min). Snu og stek 1–2 min til gyllenbrune.

6. Server
Stable dem opp på et fat og server med brunost, bær, syltetøy eller klassisk lønnesirup.

Tips for Perfekte Pannekaker

Ikke overmiks røren – Overblanding utvikler gluten og gjør pannekakene seige. Husk: litt klumper = perfekt.

Jevne pannekaker – Bruk en målekopp, iskremøse eller cupcake-skje for å få lik størrelse og jevn steketid.

Hold dem varme – Sett ferdigstekte pannekaker på et stekebrett i ovnen på 100 °C mens du steker resten.

Prøv disse neste gang du vil overraske med noe ekstra godt

Disse pannekakene er perfekte til frokost, brunsj eller koselige helgemorgener. De er luftige, myke og fulle av smak – og hele familien kommer til å elske dem.

Prøv oppskriften neste gang du vil kose deg – jeg lover deg at dette blir de beste pannekakene du har laget!

Om Stine

Jeg har siden en ung alder jobbet innen skjønnehetsbransjen og har gått skole og kurs innen makeup, hudpleie, negldesign, kopping og dermarulling. Som hovedfokus har jeg naturlig og økologisk hudpleie, kroppspleie og sminke som også er bærekraftig. Jeg interesserer meg også for en sunn livstil, kosthold og meditasjon.

Legg igjen en kommentar