Hvorfor jeg advarer mot Dermapen / Skinpen

Jeg får så ofte spørsmål om hva som er forskjellen mellom  Dermapen (også kalt Skinpen), dermaroller eller dermastamp. I dette innlegget skal jeg fortelle deg forskjellen mellom disse behandlingene og hvordan du kan få like gode resultater hjemme som med en profesjonell dermaroller behandling.

En dermapen er en automatisk dermastempel maskin, som en tatoveringsmaskin med mange nåler. Problemet med alle elektroniske micro-needling maskiner er at de lager rift i huden som altså er at huden revner. Den store ulempen med denne maskinen er at man flytter den rundt i hvilken som helst retning med alle hastigheter. Mens du flytter den går nålene inn og ut i en svært høy hastighet og hastigheten på nålene er helt uavhengig av hastigheten du beveger pennen i. Dette er det motsatte av hva som skjer med en dermaroller. En dermaroller flytter nålene i nøyaktig samme hastighet som du beveger rullen i, fordi rullen er flyttet av deg og de sitter fast i hodet uten å bevege seg selv. Hudrift er helt umulig med en dermaroller eller et manuelt dermastempel pga design. Nålene lager microkanaler i huden når du ruller eller stempler huden og den har ikke muligheten til å bevege seg sidelengs fordi nålene sitter fast i hodet. Behandling med dermapen har en veldig lang restitusjonstid på opptil to uker. Når du behandler med dermastempel/dermaroller er du helt fin dagen etter behandlingen, noe som gjør behandlingen mer praktisk.

Så behandlingen med dermapen er risikabel nok i seg selv og bør absolutt ikke gjøres hjemme!

Så når man behandler med mikro-nåler så er det ikke å borre hull og lage rift i huden man er ute etter, men man ønsker å lage micro-kanaler i huden. Ideen med å bruke hudrulle med micronåler er å gi akkurat den rette mengden av betennelse mens man forårsaker minst mulig hudtraume.

En rift er horisontal og en micro-kanal er vertikal.

Det er flere grunner til at man bare ønsker vertikale micro-kanaler som dermarullen gir og ikke horisontale rift som dermapenen lager. På grunn av at de er vertikale er en  micro-kanals overflate mye mindre enn en hudrifts synlige overflate. Dette er viktig da vi ønsker å minimere arrdannelse. En rift fører til mye mer hudskader som således medfører større sannsynlighet for arrdannelse enn en micro-kanal. Kanalen lages ved å penetrere huden med nålen mens riften lages ved å dra den butte siden av nålen igjennom huden. Dette er jo ikke noe du ønsker! Og pga nervene i huden så vil også denne type behandling også medføre en hel del smærte, selv om nervene ligger dypere enn nålens dybde. Det er også en mye større sjanse for at huden blør pga riften dermapenen lager er horisontale. Dermapen kan også lage rift i porekanten og permanent forstørre dem hos enkelte personer. Dette er fordi når du lager en sidelengs rift i huden så vil ikke huden klare å reparere seg helt når den fornyer seg, noe som gir en permanent forstørret pore. Horisontale rift av huden vil selv skje om du beveger maskinen sakte over huden.

Her ser du et bilde av dermapen (vist øverst) brukt på huden, sammenlignet med et apparat kalt Derminator som ikke gir denne skaden. En dermaroller vil gi samme eller mindre microkanaler enn det som Derminator her viser:

microskader-med-dermapen
Øverst vises de lange riftene som skjer med en dermapen. Nederst vises microkanalene gjort med en Derminator, en dermaroller vil gi samme eller mindre microkanaler i huden.

 

Så over til hvordan du kan få best mulig resultater hjemme. Vi sender alltid med full bruksanvisning til alle våre produkter, slik at du lettest kan utføre behandlingen på en trygg måte. For best resultater så er det noen viktige ting du kan merke deg:

1 Sett opp en behandlingsplan! La det gå 14 dager imellom hver behandling, og planlegg det inn i din dag slik at du faktisk får gjort behandlingen. Du vil ikke få de resultatene du ønsker om du ikke gjør behandlingen.

2 Velg den nål-lengden som vil gi deg de resultatene du er på jakt etter. 0.5 mm er det ofte lurt å begynne på, den gir anti-aging effekt og fornyer huden, denne nål-lengden kan også brukes rundt øyne (men ikke innenfor øyehulen). 0.75 mm gir mer intensiv anti-aging effekt mens 1 mm dermarulle eller dermastempel er til områder med arr, akne-arr og dypere rynker. Som generell behandling for akne-arr som også gir anti aging effekt så anbefaler jeg å gå for en 0.5 mm rulle og et 1 mm dermastempel. Dette har vist seg å gi utrolig gode resultater for flere av våre kunder.

3 Bruk gode produkter både med behandlingen og imellom behandlingen. Siden behandlingen gir økt absorbering av produkter så er det jo veldig lurt å utnytte det fullt ut med å bruke gode produkter fullpakket av aktive ingredienser og som aller helst er økologiske. Jeg anbefaler White Lotus sine serum som anti-aging serum,  scar serum (for arr og pigmentflekker) og celulitt og strekkmerke serum. Disse serumene blir brukt i proffesjonelle klinikkbehandlinger og vil ta din hjemmebehandling opp til et nytt nivå!

4 IKKE rull fram og tilbake, dette kan føre til rift og dobbel-penetrering av huden. Det er dårlig teknikk som ikke er anbefalt. Rull kun en vei, løft rullen mellom hver rull, dette vil gi en jevnere behandling som gir bedre resultater. Dette er den beste teknikken og er også teknikken som blir brukt i klinikkbehandlingene til White Lotus. Kunder reiser langveis for å behandle i klinikken til White Lotus, den er verdenskjent.

5 Rens rullen og stemplet før og etter hvert bruk slik som bruksanvisningen forteller deg. Så lar du den tørke helt i etuiet sitt FØR du tar lokket på. Lagre rullen et tørt og trygt sted så vil den holde mye lengre. Det er viktig å vedlikeholde hygienen på rullen for å unngå bakterievekst. Rens med dermaroller rens eller naturlig dermaroller rens.

Har du erfaring med dermapen behandling? Del den i kommentarfeltet nedenfor, det er sikkert mange som ønsker å høre dine erfaringer. Og har du noen spørsmål ta kontakt i kommentarfletet eller på chaten!

Håper du har en fantastisk dag!

Om Stine

Jeg har siden en ung alder jobbet innen skjønnehetsbransjen og har gått skole og kurs innen makeup, hudpleie, negldesign, kopping og dermarulling. Som hovedfokus har jeg naturlig og økologisk hudpleie, kroppspleie og sminke som også er bærekraftig. Jeg interesserer meg også for en sunn livstil, kosthold og meditasjon.

Legg igjen en kommentar